Cursus Grensoverschrijdend gedrag


Sporten en bewegen in een veilige omgeving zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Grensoverschrijdend gedrag, dat kan echt niet!

Daarom zet jij dit onderwerp op de agenda van je vereniging. Grensoverschrijdend gedrag kan voorkomen bij elke vereniging en binnen alle geledingen. Bewust en onbewust. Opzettelijk en onopzettelijk. Van de leden, trainers, coaches en vrijwilligers tot het bestuur, ouders en gasten. Op het veld, in de kleedkamer of ergens anders. Als het misgaat is het vaak onverwacht. Vaak en voor velen een lastig onderwerp om bespreekbaar te maken.

Tijdens de cursus Grensoverschrijdend gedrag besteden we aandacht aan het onderzoeken van de verschillende soorten van grensoverschrijdend gedrag en het geven van gepaste hulp. Hoe doe je dat? Wat kun je als vereniging doen als het misgaat? Maar ook preventief. Want nog liever voorkom je grensoverschrijdend gedrag. Daarom focussen we ook op preventie en plezier. Hoe creëer je een veilig klimaat bij je vereniging, zonder hindernissen op te richten die je vrijwilligers wegjagen?

Neem contact met ons op, zodat we de mogelijkheden met je kunnen bespreken voor maatwerk voor jouw vereniging.

Cursus Grensoverschrijdend gedrag