Nieuws


Zomervakantie

Zomervakantie

Go where you feel alive!

Go where you feel alive!

Voel je je weleens opgesloten of beperkt in je huidige (werk)omgeving? Heb je het gevoel dat je iets te doen hebt, iets zou moeten veranderen in je leven, om weer volledig tot je recht te komen, weer lekker in je vel te zitten, te voelen dat je voluit leeft? Mooi! Met die mensen werken we bij The Movement Company namelijk graag samen. Laten we samen het avontuur aangaan. We gaan op zoek naar jouw specifieke kwaliteiten. Vervolgens brengen we je kernwaarden in beeld en waarom die er zo toe doen voor je. Wat maakt ze zo belangrijk voor je dat je ze moet voeden en de ruimte geven? Tot slot bepalen we je koers, wat je te doen hebt om jouw doelen te bereiken en met een voldaan gevoel te leven. Klinkt als een goed plan, toch?! Neem nu contact met ons op, dan plannen we je eerste gratis afspraak en kennismaking in. Tot gauw!

Wat vond je als kind leuk om te doen?

Wat vond je als kind leuk om te doen?

Wie heeft je wijs gemaakt dat je leven geslaagd, perfect, serieus, succesvol en steeds strevend naar meer moet zijn (wat dat ‘meer’ ook is)? Het eerlijke antwoord op deze vraag ben je vaak zelf. We creëren zelf onze verwachtingen van het leven. Met de loop der jaren kunnen bepaalde verwachtingen en het najagen ervan zo enorm de overhand nemen dat het je plezier en geluk in de weg staat. Je bent enkel nog bezig met de ‘moetjes’ van jezelf en je omgeving. Daar wordt je niet gelukkig van. Vandaar de vraag: wat vond je als kind leuk om te doen? Hoe zou je daar – op een manier die nu in je leven past – weer ruimte aan kunnen geven? Heb een geweldige dag!

Ben jij een lelijk eendje?

Ben jij een lelijk eendje?

Ken je het sprookje ‘Het lelijke eendje’? Dat bleek dus helemaal geen lelijk eendje te zijn. Wie ben jij? Wie wil jij zijn? Wat doet er echt toe voor jou en wil je meer aandacht gaan geven? Essentiële persoonlijke vragen waar wij de afgelopen jaren veel personen bij hebben mogen helpen hun antwoorden te vinden. En wat is het telkens weer fijn om iemand met een tevreden glimlach en een voldaan gevoel te zien vertrekken. Kom je kennismaken? Dat is gratis en vrijblijvend. Welkom!

Grensoverschrijdend gedrag

Grensoverschrijdend gedrag

Het thema grensoverschrijdend gedrag krijgt door de misstanden bij o.a. The Voice volop de aandacht. Terecht. Waar gesprekken en discussies over beladen onderwerpen worden gevoerd, worden evenzoveel meningen geuit over hoe slachtoffers, daders en ‘wij’ als maatschappij hiermee om moeten gaan. Waar het probleem complex is, blijkt het vinden van een oplossing dat ook vaak te zijn. Dat is nu niet anders. Een opvallend beeld deze week is een cartoon met de tekst: “Protect your daughter.” Een dag later. Dezelfde cartoon. De tekst is doorgestreept. Daaronder staat een nieuwe tekst: “Educate your son.” Opnieuw een dag later. Ook de tweede tekst is doorgestreept en weer een nieuwe tekst is toegevoegd. Dit keer: “Do both!” Elk standpunt maakt duidelijk dat grensoverschrijdend gedrag en de vragen en meningen die het onderwerp oproept, vanuit verschillende perspectieven gezien en beleefd kan worden. Ieder vanuit zijn eigen standpunt en daarmee per definitie niet compleet. Niemand is in staat 100% te (over)zien, laat staan volledig te begrijpen. Het is goed dat het thema onze gezamenlijke en individuele aandacht heeft. Dat draagt bij aan een beter begrip, meer erkenning en hopelijk minder herhaling. Tegelijkertijd stellen we vast dat het onderwerp niet nieuw is. Recent is het onderwerp grensoverschrijdend gedrag in de sport bijvoorbeeld herhaaldelijk in het nieuws. Bewust en onbewust worden er dagelijks talloze grenzen overschreden. Sommige daarvan zijn strafbaar. Andere niet, wat niet hoeft te betekenen dat ze minder ernstig zijn of minder negatieve gevolgen hebben. Het is aan jou en aan mij – aan ons allen – om hier aandacht aan te besteden. Een zelfonderzoek past daar ook bij. Zou het kunnen dat ik onbedoeld grenzen passeer? Heb je de vraag al eens gesteld aan iemand of je onlangs over zijn/haar grens bent gegaan, wanneer dit was, wat dit met de ander deed en hoe je hier een volgende keer mee om zou kunnen gaan? Het vraagt een mate van moed en kwetsbaarheid dit te doen. Deze zelfreflectie levert waardevolle kennis en bewustzijn op. Wellicht is dat een goede basis om het thema grensoverschrijdend gedrag, vanuit diverse perspectieven, nog meer prioriteit te geven. De cursus ‘Grensoverschrijdend gedrag’ die we speciaal voor bedrijven, organisaties en verenigingen verzorgen, geeft deelnemers inzicht in de betekenis van (grensoverschrijdend) gedrag en hoe je hiermee op een respectvolle en constructieve manier kunt omgaan. Heb je interesse of wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op.

Als alles even stilstaat helpen wij je in beweging

Als alles even stilstaat helpen wij je in beweging

Maatregelen, beperkingen en richtlijnen die niet altijd even logisch lijken. Als we iets hebben geleerd de afgelopen twee jaar is dat we als samenleving en als individu, ondanks de discussies en meningsverschillen die er zijn, best goed in staat zijn om ons aan te passen. Ook al vinden we dat lang niet altijd leuk. Ondanks die veerkracht en ons vermogen om ons aan te passen, ervaren veel mensen dat dit inmiddels een tol eist en iets negatiefs met hen doet. Dat varieert van somberheid, een verminderde motivatie en een gevoel van doelloosheid tot eenzaamheid, een gebrek aan zingeving en andere klachten. Herken je dit, weet dan dat je niet de enige bent met dergelijke gedachten en gevoelens. Ze zijn een logisch gevolg van de tijd waarin je leeft. Op veel zaken en situaties heb je geen invloed. Waar je wel invloed op hebt is hoe je omgaat met deze omstandigheden. Het valt op dat de afgelopen maanden veel personen die bovenstaande gedachten en gevoelens herkennen, contact met ons opnemen met de vraag om iets in hun leven weer in beweging te helpen. Dat kan zowel zakelijk als privé zijn. Soms is de vraag direct al specifiek. Soms is het fijn om samen aandacht te geven aan wat nu precies de vraag is of waar je hulp bij zou willen. Na een gratis individueel kennismakingsgesprek – dat kost je dus niets – geven we je rustig de tijd en ruimte om je gesprek op je gemak binnen te laten komen en erop terug te kijken. Daarna beslis je zelf of je er een vervolg aan wil geven en hoe je dit voor je ziet. Je nieuwe afspraak met ons is dan zo gemaakt. Als alles even stilstaat, helpen wij je in beweging. Ben je benieuwd naar de ervaringen van een aantal personen die je voorgingen, klik dan op de knop ‘ervaringen’ hierboven. Je kunt via deze website ook meteen contact met ons opnemen voor jouw gratis kennismakingsafspraak.

Patronen in je leven

Patronen in je leven

Zodra je je bewust bent van een patroon, een terugkerend en herhalend iets in je leven, kun je leren een keuze te maken en je invloed te vergroten. Ben je je niet bewust van bepaalde patronen, dan word je erdoor geleid. Dat hoeft niet erg te zijn. Mensen hebben patronen omdat die ooit van nut zijn geweest. Misschien nog steeds. Patronen geven houvast en continuïteit. In tijden van crisis en onzekerheid houden we vast aan patronen, want deze geven houvast en dus een bepaalde mate van zekerheid. Patronen kunnen je echter ook, onbedoeld en ongewenst, vasthouden op een letterlijke of figuurlijke plek waar je diep van binnen het liefst niet meer zou willen zijn. Het is de kunst dit soort patronen in je leven te leren herkennen en erkennen. Vervolgens kun je namelijk een keuze maken. Wil ik dit nog of is het me niet meer tot nut en wil ik het veranderen? En daar helpen wij je graag bij, want individueel en zonder hulp is dat (bijna) onmogelijk. Zou je de patronen in jouw leven willen onderzoeken of iets in je leven willen doorbreken of veranderen? Neem dan vooral contact op voor een gratis kennismaking. Lees op deze website wie je voorgingen en wat hun ervaringen zijn.

Feedback is always good for champions

Feedback is always good for champions

Talent geeft je een voorsprong. En hard werken loont. Wat kampioenen echter echt onderscheidt is de wil om te groeien en ontwikkelen. Kampioenen schromen er niet voor anderen om hun mening te vragen, hulp in te schakelen, te sparren en spiegelen en uit hun comfortzone te stappen. Ben jij een kampioen? Wij helpen ze. Welkom!

Het kernkwadrant van Ofman

Het kernkwadrant van Ofman

Coachen aan de hand van het kernkwadrant van Ofman is een heldere methode om inzicht te krijgen in je kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën. Bovendien maakt het je duidelijk wat de onderlinge relaties zijn tussen je sterke eigenschappen en de dingen waar je wat meer moeite mee hebt of je aan kan ergeren bij anderen. Alleen al het bewustzijn hiervan kan je bevrijden van onbegrip of frustraties waar je op dit moment misschien last van hebt. Het leren kennen van jouw kernkwadranten draagt bij aan het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap. Dat is de kunst om de regie te nemen en behouden over je eigen leven. Thuis, op het werk en op andere terreinen. Benieuwd naar meer? Neem contact op voor een gratis gesprek.

De 'Carrie Mathison' opdracht

De 'Carrie Mathison' opdracht

Dit is Geertje. Op de foto is ze bezig met haar 'Carrie Mathison', zoals we deze coachopdracht samen hebben genoemd, verwijzend naar de hoofdpersoon uit de serie Homeland. Waar Carrie duistere terroristische organisaties probeert te neutraliseren, daar heeft Geertje heel andere bedoelingen. Door middel van deze oefening krijgt ze inzicht in haar kwaliteiten en waarden, om vervolgens te bepalen welke koers zij de komende periode wil varen. Ontdekken waar je in je diepste kern en essentie gelukkig van wordt, geeft houvast en richting aan de keuzes die je maakt in je leven. Dat gun je toch iedereen, inclusief jezelf! Benieuwd? Neem dan vooral contact op.

De truc met de maan

De truc met de maan

Ik leerde het ‘trucje met de maan’ lang geleden. Ik zal een jaar of tien zijn geweest. Weet je welke truc ik bedoel? Het is donker buiten. De lucht is helder. Er zijn weinig wolken en je ziet de maan als een sikkel in de lucht staan. Als je een denkbeeldige verticale lijn tegen de sikkel tekent, kun je er een p of een d van maken. De p staat voor premier. In het Frans betekent dat ‘eerste’. De d staat voor dernier, wat in het Frans ‘laatste’ betekent. Kun je een p van de maan maken, dan is het een nieuwe maan, waarvan elke avond de sikkel iets breder wordt (dit noem je een wassende maan) tot het volle maan is. Na volle maan neemt elke avond je zicht op de maan iets af, totdat je een sikkelvorm ziet waar je de d van kunt maken. Uiteindelijk is de vorm van de afnemende maan heel smal geworden. Een dunne sikkel. Het is dan bijna tijd voor weer een nieuwe maan. Leuk, zo’n truc. Maar kun je er ook iets mee? Jazeker. Als je elke avond of nacht naar de maan kijkt, merk je dat het deel van de maan dat je ziet dagelijks iets veranderd. Bij een wassende maan wordt dat deel steeds iets groter en bij een afnemende maan kleiner. De wassende maan kun je als symbool zien voor je dagelijks nieuwe kansen en persoonlijke groei. Elke dag iets meer zicht op jezelf, je zelfbeeld, zelfkennis, zelfbewustzijn of zelfvertrouwen bijvoorbeeld. Het hoeft er niet ineens en volledig te zijn. Elke dag mag je iets meer van en over jezelf ontdekken en leren. De volle maan is er ook niet ineens. Die groeit rustig en gestaag. En soms zie je hem perfect en schittert hij in de heldere hemel. Maar soms ook niet en wordt het licht dat de maan reflecteert gehinderd door bewolking. Dat zijn dan de omstandigheden. Daar heeft de maan geen invloed op. Dat is helemaal niet erg, zelfs niet als zo’n hinderlijke periode wat langer duurt, want de maan herhaalt hetzelfde proces keer op keer. Stap voor stap en dag na dag. Hetzelfde geldt voor jou. Je hoeft niet te verwachten van jezelf dat je iets altijd, volledig en direct weet of kunt. Je mag leren en groeien. Je mag accepteren dat de omstandigheden soms niet ideaal zijn. Nieuwe kansen dienen zich aan. Focus daar je energie op. Daarop heb je immers invloed. Kijk vanavond eens naar buiten en zoek de maan. Kun je er een p of een d van maken? Succes!

Zonder beweging geen ontdekking

Zonder beweging geen ontdekking

Ben je op zoek naar iets nieuws of toe aan een verandering? Een oplossing. Een nieuwe uitdaging. Prikkel. Inspiratie. Iets ontdekken. Dat? Bij beweging denken we al snel aan fysieke beweging. Door te bewegen kom je van punt A naar punt B. Als mens kunnen we ons onderscheiden van veel dieren, doordat we naast onze mogelijkheid fysiek te bewegen ook in staat zijn mentaal in beweging te komen. Helaas vergeten we dat ook wel eens. Door onze routines, gewoontes, overtuigingen of onzekerheden bijvoorbeeld, blijven we mentaal als het ware stil staan. En dat is ontzettend jammer. Want bewegen is de ruimte nemen om te ontdekken en jezelf te ontwikkelen en ontplooien. Bewegen is je energie weer laten stromen. De afgelopen jaren hebben we veel kinderen en volwassenen kunnen helpen om in beweging te komen. Bij onze trainingen en coaching gebruiken we regelmatig fysieke oefeningen en opdrachten als middel om je mentaal in beweging te helpen, zodat jij kunt ontdekken, je doel kunt bereiken, nieuwe inzichten krijgt, je vraag of probleem kunt oplossen of je uitdaging kunt aangaan. Wil jij graag op ontdekking met ons? Kom dan nu in beweging en maak jouw gratis afspraak ter kennismaking.

Waar ligt jouw focus op?

Waar ligt jouw focus op?

Wie focust op zijn doel, is bezig om iets te bereiken of te verwerven. Dat kan zowel fysiek als mentaal zijn. Bezit, kennis of een ervaring. De blik is gericht op de horizon: waar wil ik straks zijn? Wie focust op zijn waarden stelt zichzelf de vraag: wat vind ik de moeite waard? Hoe wil ik leven? En welke keuzes passen daarbij? De blik is gericht op je morele kompas. Daarmee focus je op de koers die je wilt houden, niet op je doel. Wat wijzer is? Dat bepaal jij. Met welke focus beweeg jij je momenteel door je leven? Wil je dat onderzoeken, neem dan contact met ons op. We hebben een interessant aanbod voor je.

Advies van een boom

Advies van een boom

Sta stevig en recht op. Wees buigzaam maar laat je niet breken. Drink veel water. Laat regelmatig een frisse wind door je bol waaien. Groei en bloei je hele leven. Laat los wat je niet meer nodig hebt. Vergeet niet waar je wortels liggen. Je takken reiken ver wanneer je wortels diep verankerd zijn. Wees tevreden met je natuurlijke schoonheid. Geniet van je uitzicht.

Hoe kun je loslaten?

Hoe kun je loslaten?

Wat maakt je ongelukkig en heb je daar invloed op? Opvallend genoeg zijn we vaak zelf de belangrijkste reden van ons gevoel van ongeluk en maken we onszelf dus slachtoffer van onze eigen keuzes. De keuze bijvoorbeeld om tegen ons ongeluk te vechten of erover te klagen met alle frustraties als gevolg. Zou je het kunnen loslaten en accepteren? Een helpende gedachte kan zijn te beseffen dat er eigenlijk helemaal niet zoveel los te laten is door je. Je hebt in feite zelf niets vast wat je ongelukkig maakt. Die gedachte heb je zelf gecreëerd en is je overtuiging geworden. Maar is je aanname 100% waar? Het lijkt bijna tegenstrijdig te zijn, loslaten wat je niet eens vast hebt. Probeer het eens.

Wat is Fun Ludo voor volwassenen?

Wat is Fun Ludo voor volwassenen?

Fun Ludo voor volwassenen zou je kunnen omschrijven als leuke en gevarieerde gymlessen vol allerlei sporten en spellen. Het plezier staat altijd voorop. Fun Ludo betekent dan ook niet voor niets letterlijk ‘plezier in sport en spel‘. Je kunt samen met je vrienden en familie meedoen, maar individueel inschrijven is net zo goed mogelijk. Richtleeftijd van onze deelnemers: 18 tot 65 jaar. Meer informatie en/of meedoen? Welkom! Kijk op www.funludo.nl.

Aandacht voor het moment

Aandacht voor het moment

Gisteravond gebeurde er bij DWDD iets wonderbaarlijks. Ter nagedachtenis aan Aart Staartjes vertolkt Bert Plagman (Tommie van Sesamstraat) op ontroerende wijze het lied ‘Dood zijn duurt zo lang’. Bert sluit af met de tekst: “Dag Aart, dag mooie vriend.” Ondertussen draait Aart zich op oude beelden om en loopt weg. “Pfff... Het is veel,” zucht Bert, terug aan tafel bij Matthijs. Matthijs beëindigd samen met zijn gasten het onderwerp en slaat, zoals alleen hij dit kan, ter bekrachtiging en gewoonte met zijn hand op tafel. De schreeuwende DWDD tune maakt zich meester van de studio om in tempo de nieuwe tafelgast in de gelegenheid te brengen zich te installeren voor het volgende item. Elke seconde telt. Matthijs zoekt tussen zijn papieren het benodigde A4’tje en haalt adem om verder te gaan. Maar dan is het stil in de studio. Een seconde. Twee seconden. Matthijs kijkt naar rechts. Zijn tafelheer, Eus, hangt over de tafel. “Ja,” zucht hij. “Dit komt binnen, toch?” “Ja,” bevestigt Matthijs, de snelle schakelaar. “En dan gaan we over naar een nieuw onderwerp. En dat doen we dan heel rustig, merk ik.” Magisch! Bewegen in de stilte. Aandacht voor het moment. Leven we niet bijna allemaal onze hele dag in het DWDD-ritme? We hoppen en hollen van taak naar opdracht, van overleg naar afspraak en van zonsopgang naar zonsondergang. Terwijl het juist niet om die momenten gaat, maar om de aandacht voor die momenten. Geef 100 personen bladmuziek van de beste componist en laat het hen om de beurt voor je spelen. Door één uitvoering zal je het meest worden geraakt. Daar waar de klanken tussen de noten je vastpakken en voor een moment niet loslaten. Daar waar jouw aandacht én de aandacht van de ander met elkaar verbonden zijn in het moment, in het nu. Het lijkt mij zo’n prachtig en waardevol collectief doel. Zullen we allemaal eens moeite doen die momenten op te zoeken tijdens onze dagelijkse bezigheden die ons zo in beslag lijken te nemen? Bewegen in de stilte. Aandacht voor het moment en de verbinding met elkaar.

Gespannen kaken

Gespannen kaken

Een tijd geleden was ik me er niet eens van bewust. Ik voelde het misschien fysiek wel. Soms tenminste. Maar écht in mijn diepste voelen en beseffen wat dat betekende? Nee, dat deed ik niet. Het was de spanning op mijn kaken en het bewustzijn dat ik deze bijna constant hard op elkaar duwde, die me leerde dat ik misschien wat te verbeten en gebeten door het leven ging. Ik legde mezelf elke dag een enorme berg ‘moeten’ op. Dag in, dag uit. Steeds opnieuw. Gedreven, daadkrachtig en vol doorzettingsvermogen, noemen we dat dan al gauw (ja, ik ook). Nuttige kwaliteiten en eigenschappen, dat is waar. Maar niet altijd voldoeninggevend. Want, wat zou die spanning op mijn kaken, die fysieke bewustwording, me kunnen leren over mezelf? Voor die vraag had ik iemand anders nodig. Een coach. Iemand die me de juiste vraag op het juiste moment stelde. Iemand die me met een schijnbaar eenvoudige vraag en stilte die lang genoeg duurde uiteindelijk in mijn diepste wist te raken, daardoor bewustwording mogelijk maakte en me vervolgens in beweging hielp. In beweging van het onbewuste naar het bewuste. In beweging van mijn hoofd naar mijn hart. Letterlijk en figuurlijk, fysiek en mentaal. Dank je wel! Het bovenstaande heeft mij opgeleverd dat ik mijn ‘moeten’ steeds meer kan vervangen in ‘mogen’. Ik moet steeds minder van mezelf en mag steeds meer. Wat een bevrijding! En daarbij mag ik mijn gedrevenheid, daadkracht en doorzettingsvermogen omarmen en inzetten. Heerlijk! En als het dan toch gebeurt dat ik mijn tanden en kiezen hard op elkaar voel drukken, de spanning op mijn kaken herken, dan weet en voel ik nu dat ik iets mag herkennen, erkennen en loslaten. Gun jij jezelf iemand die je de juiste vraag op het juiste moment kan stellen en de stilte lang genoeg laat duren? Iemand die je in beweging brengt van je hoofd naar je hart. Iemand die je helpt bewust te worden en je meer over jezelf leert. Mijn deur staat voor je open. Ik coach je graag. Je bent welkom voor een gratis kennismakingsgesprek. Neem je contact met me op?

Death and Taxes

Death and Taxes

“In this world nothing can be said to be certain, except death and taxes.” Deze zin schreef Benjamin Franklin, een van de Founding Fathers van de Verenigde Staten, in een brief in 1789. Heb je nog iets onthouden van je geschiedenislessen dan zal dat jaartal je misschien bekend zijn van een andere belangrijke gebeurtenis, namelijk het begin van de Franse Revolutie. Door deze revolutie kwam een enorme verandering op gang die gevolgen had voor het politieke stelsel en bestuur van Frankrijk. De rest van Europa volgde. Hoewel de dood en belasting inderdaad twee zekerheden zijn, zou ik daar ‘verandering’ aan willen toevoegen. Daar ontkomen we ook niet aan. Je wordt ouder. Verandering. Je bent toe aan iets nieuws. Verandering. Er overkomt je iets ergs. Verandering. De zomer maakt plaats voor de herfst. Verandering. Enzovoorts. Verandering is onlosmakelijk verbonden aan ons leven en de keuzes die we wel of niet nemen. Vorige week verhuisden mijn vriendin en ik naar ons nieuwe huis. Verandering. Vandaag start ze aan haar nieuwe baan. Verandering. In dit geval zijn het twee veranderingen waar gelukkig bewust voor gekozen is. Dat is prettig, want kiezen voor verandering maakt het mogelijk voor je om iets positiefs te bereiken, een doel waar je graag naartoe zou willen. Toch is kiezen voor verandering niet altijd en voor iedereen even makkelijk. Als coach en trainer help ik veel mensen om op zoek te gaan naar hun doel en het bereiken daarvan. Vaak weten mensen wel dat ze iets zouden willen, maar (nog) niet wat en waarom dat dan precies is en hoe dat te bereiken. Een paar gesprekken helpen dan vaak al enorm. Coaching, wat mag je daarvan verwachten? Coaching = hulp. Ik help je door middel van diverse stijlen en modellen je hulpvraag en/of persoonlijke doel helder te krijgen en concreet te maken. Vervolgens help ik je om je bewust te worden van je vervolgstappen. Dat zorgt er voor dat je je doel daadwerkelijk kunt bereiken. Na afloop van een coachgesprek zie ik iemand die bevrijd is, inzicht heeft gekregen of losgekomen is van een situatie, gedachte of gevoel. Dat biedt ruimte. Ruimte voor de zo gewenste verandering. Positieve energie begint te stromen. De stilte, lichaamstaal en glimlach zegt dan meer dan genoeg. Dat ‘death and taxes’ zekerheden zijn, daar ontkomen we inderdaad niet aan. Aan verandering ook niet. Verandering kan je overkomen en verrassen. Voor verandering kun je echter ook heel bewust kiezen. Ben jij toe aan verandering en zou je daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken? Dan help ik je graag. Neem je contact met me op?