Leidinggeven als mentor en coach


Wat is leidinggeven en hoe je dat je dat?

Op je werk heb je contact en interactie met verschillende personen: managers, collega’s, klanten, stagiaires, enzovoorts. Je doet je werk goed en zet je kwaliteiten in om anderen te helpen ontwikkelen. Je bent hen graag van dienst en bent bereid leiding te nemen. Maar hoe doe je dat het best? De een vraagt van jou als leider een andere benadering en stijl dan de ander. Hoe communiceer je bijvoorbeeld effectief? Je hebt al zo vaak iets gezegd tegen die ene collega, maar hij luistert maar niet. En die andere collega van je. Ze doet echt haar best, luistert naar je adviezen en werkt ontzettend hard, maar lijkt toch steeds in dezelfde valkuil te trappen. Hoe help je hen?

Tijdens deze cursus leer je de overeenkomsten en verschillen tussen twee leiderschapsrollen. Die van mentor en die van coach. Door middel van theorie en reflectie focus je op wat deze twee rollen van jou als mens, leider en professional vragen. Je leert diverse gesprekstechnieken en gaat actief aan de slag door ze te oefenen en in praktijk te brengen.

Deze cursus is voor bedrijven, organisaties en teams. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Leidinggeven als mentor en coach