Nienke Ekelenkamp


Mijn naam is Nienke Ekelenkamp. Ik ben opgeleid als psychomotorisch therapeut (PMT), bewegingsagoog en bewegingswetenschapper. Een hele mond vol, maar alles leidt terug tot mijn passie voor bewegen én zorg voor anderen.

Na mijn 1e studie, psychomotorische therapie en bewegingsagogie, heb ik een drietal jaren gewerkt in een fysiotherapie praktijk waar ik de PMT-tak op heb gezet. Ik heb daar voornamelijk met kinderen gewerkt, maar ook een aantal volwassenen behandeld. Dit zowel individueel als groepsgericht. 

Als ‘work break’ ben ik een aantal maanden gaan reizen in Australië, waar ik mijn vriend ben tegengekomen; een Brabander die niet uit Brabant weg is te slaan. Zodoende moest ik geloven aan een verhuizing naar Brabant (vanuit Twente). Ik ben toen als motorisch remedial teacher aan de slag gegaan en heb daarnaast de pre-master en master tot bewegingswetenschapper gevolgd. Dit met name door mijn passie en liefde voor de turnsport, waar ik vanaf mijn 3e tot aan mijn 30e veel tijd aan heb besteed. Na het afronden van deze studie heb ik een aantal jaren in een sport innovatie lab gewerkt welke zich bezig hield met innovaties binnen de turnsport. Omdat ik het PMT vak langzamerhand toch begon te missen heb ik besloten terug de overstap te maken waardoor ik sinds 2020 werkzaam ben bij praktijk MOEV. Ik ben daar deels behandelaar (PMT'er) en deels locatie manager. In deze periode heb ik ook de samenwerking met Ruben gezocht, die ik ken uit mijn tijd als motorisch remedial teacher. 

Bij The Movement Company kun je mij tegenkomen als individueel (PMT) coach en groepstrainer, in het bijzonder voor meisjes en vrouwen. 

Ik ben erkend lid van de FVB, de Federatie Vaktherapeutische Beroepen.


Benieuwd wat The Movement Company je te bieden heeft, klik dan hier.

Nienke Ekelenkamp