Nienke Ekelenkamp


Mijn naam is Nienke Ekelenkamp. Ik ben opgeleid als psychomotorisch therapeut, bewegingsagoog en bewegingswetenschapper. Een hele mond vol, maar alles leidt terug tot mijn passie voor bewegen én zorg voor anderen.

Na mijn studie psychomotorische therapie en bewegingsagogie ben ik gaan werken in een fysiotherapiepraktijk. Ik heb daar met name kinderen en ook een aantal volwassenen behandeld. De hulpvraag lag in het weerbaarder willen worden, beter met emoties leren omgaan, lekker in je vel zitten en meer controle krijgen op je gedachten en gedrag. De behandelingen waren zowel individueel als in groepen. Ik vind het onwijs gaaf om iemand op een positieve manier te zien ontwikkelen en te merken dat iemand de door me aangeboden handvatten ook echt mee kan nemen naar andere situaties.

Als ‘work break’ ben ik een aantal maanden gaan reizen in Australië, waar ik mijn vriend ben tegengekomen; een Brabander die niet uit Brabant weg is te slaan. Zodoende moest ik geloven aan een verhuizing naar Brabant. Een nieuwe uitdaging, met ook een nieuwe baan. Ik ben als Motorisch Remedial Teacher gaan werken in de gemeente Eersel. Naast bovenstaande werkzaamheden ben ik al sinds jongs af aan actief in de turnsport. Sinds mijn 16e geef ik trainingen op een vrij hoog niveau aan turnsters in de leeftijd van 7 t/m 30 jaar oud. Vanuit mijn liefde voor deze en andere sporten en het feit dat ik meer kennis op wilde doen, heb ik de pre-master en master tot bewegingswetenschapper gevolgd. In 2020 ben ik als psychomotorisch therapeut en locatiemanager aan de slag gegaan bij Praktijk MOEV in Tilburg. Ik ben erkend lid van de FVB, de Federatie Vaktherapeutische Beroepen. 

Bij The Movement Company kun je mij tegenkomen als individueel (PMT) coach en groepstrainer, in het bijzonder voor meisjes en vrouwen. Ik maak graag tijd voor je.

Benieuwd wat ons team je te bieden heeft, klik dan hier.

Nienke Ekelenkamp