Leidinggeven in het onderwijs als mentor en coach


Wat is leidinggeven en hoe je dat je dat?

Op je werk heb je, naast het contact met de kinderen, ook interactie met andere personen, zoals je collega’s, ouders, stagiaires, enzovoorts. Je doet je werk goed en zet je kwaliteiten in om anderen te helpen ontwikkelen. Je bent hen graag van dienst en bent bereid leiding te geven. Maar hoe doe je dat het best? De een vraagt van jou een andere benadering en stijl dan de ander. Hoe communiceer je bijvoorbeeld effectief? Je hebt al een aantal keer iets gezegd tegen een vader om zijn kind te helpen, maar hij luistert maar niet. En dan die collega van je. Ze doet echt haar best, luistert naar je adviezen en werkt ontzettend hard, maar blijft toch steeds weer in dezelfde valkuil trappen. Hoe help je hen?

Tijdens deze cursus leer je de overeenkomsten en verschillen tussen twee leiderschapsrollen. Die van mentor en die van coach. Door middel van theorie en reflectie focus je op wat deze twee rollen van jou als mens, leider en professional vragen. Je leert diverse gesprekstechnieken en gaat actief aan de slag door ze te oefenen en in praktijk te brengen.

Deze cursus is voor onderwijsinstellingen en kinderopvangorganisaties. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Leidinggeven in het onderwijs als mentor en coach