Startende leerkrachten en pedagogisch medewerkers


Je hebt je opleiding afgerond als leerkracht of pedagogisch medewerker en hebt een baan gevonden. Proficiat! Het is van grote betekenis om een bijdrage te leveren aan de opvoeding en ontwikkeling van kinderen.

De afgelopen jaren heb je praktijkervaring opgedaan die je startbekwaam heeft gemaakt. Je collega’s, de kinderen en hun ouders waarderen je inzet en kwaliteiten. Je hebt als startend professional ook werkzaamheden waar je nog minder ervaring mee hebt. Het is prettig om je ervaringen te delen met andere starters, dingen te horen die herkenbaar zijn, te leren van en met elkaar en even afstand te mogen nemen van je verantwoordelijkheden om tijd en ruimte te krijgen hierop te kunnen reflecteren. Wat gaat goed? Waar heb ik nog iets te leren of doen? Wie of wat kan me daarbij helpen en welke acties ga ik ondernemen? Wat zijn mijn ambities en verwachtingen met betrekking tot mijn loopbaan? Hoe behoud ik het plezier in mijn werk? Dit zijn enkele vragen waar we jouw antwoorden op vinden tijdens deze cursus.

Deze cursus is voor onderwijsinstellingen en kinderopvangorganisaties. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Startende leerkrachten en pedagogisch medewerkers