Actieve pauze


Vitaliteit is energie om te leven. Bij vitaliteit gaat het om een gezonde geestelijke en lichamelijke gesteldheid van de mens, ofwel om de levenskracht die iemand heeft. Vitaliteit is van invloed op de mate van plezier en productiviteit in het werk. Vitale medewerkers zijn het fundament van een gezond bedrijf. Je kunt de vitaliteit van je medewerkers positief beïnvloeden.

Motiveer je medewerkers om tijdens de pauze niet enkel de lunch te nuttigen, maar ook een moment van (matige of licht intensieve) lichamelijke activiteit te hebben. De lunch wordt meestal in een passieve lichaamshouding gegeten. De resterende pauzetijd kan met een paar eenvoudige interventies actiever worden. Dat is goed voor lichaam en geest. Door te bewegen wordt de lunch beter verteerd. Bovendien heeft bewegen diverse positieve effecten op het functioneren van onze hersenen, op onze gevoelens, ons psychisch welbevinden en zelfs ons sociaal functioneren. Een actieve pauze heeft een positief effect op de werkkwaliteit en het werkgeluk. 

Benieuwd hoe jij je collega's kunt stimuleren en verleiden tot lichamelijke activiteit tijdens de pauze? Wij adviseren je graag over de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op.
Actieve pauze