Weerbaarheid & zelfvertrouwen


Weerbaarheid is het vermogen om zelfredzaam, aangepast gedrag te vertonen en om met een stressvolle situatie om te gaan. Het verwijst naar je assertiviteit (voor jezelf opkomen), maar impliceert ook dat je aandacht hebt voor en je kunt inleven in de gevoelens van anderen.

Tijdens deze buitenschoolse training worden, afhankelijk van de deelnemers en hun hulpvragen, onderwerpen behandeld zoals durven vragen, nee zeggen, grenzen stellen, voor jezelf opkomen, anderen aanspreken op hun gedrag, respect voor jezelf en anderen, bestand zijn tegen verleidingen in het leven zoals roken, drugs, alcohol en overmatig of ongezond eten, tegenslagen verwerken en het voorkomen van en omgaan met depressie en neerslachtigheid. Probleemsituaties kunnen zijn pesten, misbruik van social media en smartphones in relatie tot pesten, er niet bij horen, discriminatie, negatieve houding ten opzichte van seksuele diversiteit, seksueel ongezonde relaties en ingrijpende gebeurtenissen zoals verhuizing, kindermishandeling, seksueel misbruik, (v)echtscheiding van ouders, rouwverwerking en armoede.

De trainingslocatie en kosten zie je in het overzicht hieronder. Wij nemen na je aanmelding contact met je op voor een telefonisch kennismakingsgesprek.
 

Weerbaarheid & zelfvertrouwen

Momenteel staat er geen groepstraining gepland. Neem contact met ons voor meer informatie.
 

Weerbaarheid & zelfvertrouwen