Weerbaarheid


Weerbaarheid is het vermogen om zelfredzaam, aangepast gedrag te vertonen en om met een stressvolle situatie om te gaan. Het verwijst naar onze assertiviteit (voor jezelf opkomen), maar impliceert ook dat iemand aandacht heeft voor en zich kan inleven in de gevoelens van anderen.

Tijdens deze training worden, afhankelijk van de deelnemers en hun hulpvragen, onderwerpen behandeld zoals durven vragen, nee zeggen, grenzen stellen, voor jezelf opkomen, anderen aanspreken op hun gedrag, respect voor jezelf en anderen, bestand zijn tegen verleidingen in het leven zoals roken, drugs, alcohol en overmatig of ongezond eten, tegenslagen verwerken en het voorkomen van en omgaan met depressie en neerslachtigheid. Probleemsituaties kunnen zijn je buitengesloten voelen, eenzaamheid, pesten, misbruik van social media en smartphones in relatie tot pesten, er niet bij horen, discriminatie, negatieve houding ten opzichte van seksuele diversiteit, seksueel ongezonde relaties en ingrijpende gebeurtenissen zoals verhuizing, mishandeling, seksueel misbruik, (v)echtscheiding, rouwverwerking en armoede.

Wij kiezen bewust voor kleine trainingsgroepen. De trainer kan dan aandacht geven aan elk individu.

De trainingslocatie en kosten ziet u in het overzicht hieronder. Wij nemen na uw aanmelding contact met u op voor een telefonisch kennismakingsgesprek. Liever niet in een groep, maar individueel? Kijkt u dan bij onze individuele coaching.

Groepstraining Weerbaarheid

Doelgroep: 
Locatie: 
Periode: 
Tijd: 
Trainer: 
Kosten: 

Voor deze training kan nog niet worden ingeschreven.

Weerbaarheid