Gelukkig Nieuwjaar!

Gelukkig Nieuwjaar!
Een gelukkig 2020!

"Gelukkig nieuwjaar" en "de beste wensen". Je hoort het deze dagen van je familie, vrienden, collega's en anderen. Waarschijnlijk even zo vaak wens je hen hetzelfde. Een prachtige en liefdevolle wens, want geluk is geen vanzelfsprekendheid. We kennen allemaal bijvoorbeeld wel één of meerdere personen die problemen hebben op het gebied van hun gezondheid. Of misschien ben jij zelf wel die persoon of heb je een ander probleem? Dat heeft invloed op je eigen leven en geluk én op het leven en geluk van je omgeving. Geluk is niet vanzelfsprekend. Is geluk wel maakbaar? Ik ben sterk geneigd om hier positief op te antwoorden. Hier wil ik niet mee zeggen dat alle geluk maakbaar is. Op bepaalde dingen heb je zelf direct invloed, op andere zaken niet.

Steven Covey, een bekend auteur en spreker over (persoonlijk) leiderschap, heeft een bruikbaar model nagelaten: de cirkel van invloed en de cirkel van betrokkenheid. Als coach en trainer gebruik ik het model herhaaldelijk om iemand te helpen bewust te worden van datgene waar je zelf invloed op kunt hebben, zo ook op je geluk. Tegelijkertijd biedt het inzicht in alle energie die we dagelijks (onbewust) aanwenden op zaken waar we juist geen invloed op hebben. Dit zijn energievreters en leveren uiteindelijk vooral frustratie, onbegrip en ongeluk op. Wil jij je met name bewegen in je cirkel van invloed of je cirkel van betrokkenheid? Juist, dat dacht ik al.

Ik beloof je dat het vergroten van je bewustzijn en inzicht in je eigen leven, invloed en keuzes je geluk aanzienlijk kan vergroten. Je bewust worden van datgene waar je je (nog) niet bewust van bent. Makkelijker gezegd dan gedaan, hoor ik je bijna denken. Je kunt hier echter regie in nemen. Wil je hier meer over weten of ben je benieuwd hoe geluk en invloed op je geluk inhoud krijgt in de trainingen en coaching van The Movement Company, neem dan vrijblijvend contact met me op.

Een gelukkig 2020!
Gelukkig Nieuwjaar!


< TERUG